A "bennszülöttek"...

 2011.07.19. 05:05

Akkor essen szó a helyiekről, akik hol tök jó arcok máskor meg vérre menőleg össze tudok veszni velük a másodperc tizedtöredéke alatt. Ugye az előző post-ban már esett szó a lakótársként definiált egzotikus állatfajtákról. Igaz mellettük nem lehet szó nélkül elmenni, szóval most is be fogok szúrni egy két stroy-t róluk, ahogy a visszajelzéseket figyeltem Pato Loco-ra nagy igény van. Mindenképpen celeb-et fogok csinálni belőle a magyar olvasóközönségem számára. Már többször mondta, hogy amikor netán haza mennék akkor jön velem, mert megnézte a Facebook-on az ismerőseimet és tele van jó nővel és kijelentette, hogy ezekkel a lányokkal finoman fogalmazva párzani szeretne. Nagyon koncentrálnom kellett, hogy ne törjön ki belőlem egy orbitális röhögés de mondtam neki, hogy rajtam nem múljon én bemutatlak téged édesapa a többi rajtad áll. Mondjuk viccen kívül az ilyen kretének számomra hihetetlen módon és gyorsan tudnak felszedni nőstényeket. Most szombaton is becsajozott... Eszem meg áll... Na jó, ne egy Eva Mendes-re gondoljatok de nem is az a "szurkos bottal se" kategória, szóval RESPECT Pato! Innentől kezdve kénytelen leszek mellékelni videó és kép anyagot az említett Úrról, hogy el tudjátok képzelni, plusz lássátok, hogy nem csak irodalmi túlzásokba esek, amikor róla van szó és tényleg egy jóindulatú full kretén, akin az egyik pillanatban valamilyen Mortal Kombat-os kivégzést tudnék végrehajtani, máskor pedig tökre unatkoznék és hiányozna ha nem kreténkedne itt körülöttem. Qrva nagy szerencséd van Patito! :)

Akkor most pár bekezdésig hanyagoljuk az Őrült Kacsát és essünk neki a tapasztalataimnak és élményeimnek az argentinokkal. Ugye ezt már mondtam, hogy velem alapból ultra jó fejek, mert európai vagyok és ránézésre még a legjobb indulttal se mondhatjuk, hogy latinos fejem lenne. Kijelenthetem, hogy szinte mindenki az, bárhova megyek. Amiben viszont nagyon mélyen vannak az a szolgáltatás színvonala. Alapból olyanok, hogy náluk a vevő nem "arany" meg hogy "a vendégnek mindig igaza van" ezt felejtsd el. Ez a "mit érdekel engem" kategória, nem tetszik lehet máshova menni. Nálunk az a sztereotípia van, hogy csak a leghülyébbek mennek rendőrnek, itt pedig a pincér az. Ha valamit rendelni akarsz egy étteremben az étlapról és azon változtatni szeretnél na azt gyorsan felejtsd el, mert vagy teljesen mást fog kihozni vagy lefelejt róla valamit vagy valamilyen módon el lesz b@szva és tuti, hogy nem úgy lesz ahogy szeretnéd. Nagyon sokszor próbálkoztam és nagyon sok helyen és nem. Képtelenek felvenni egy rendelést jól. Helyiek is mondták, hogy ne is nagyon próbálkozzak többet, mert reménytelen. Igaz drága éttermekre ez egyáltalán nem vonatkozik ott minden frankó. Mondjuk ezeken a helyeken irreálisan drágább, mint kéne lennie. Ezt az otthoni dolgokhoz hasonlítva mondom és egy harmadik világról beszélünk. Na mindegy ez sose érdekelt ha magamról van szó meg arról, hogy jól érezzem magamat, akkor mindig csak a legjobban gondolkodok. És csodálkozok, hogy sose marad a hónap végére. :) Ami még borzasztó, hogy elmész játszani a kaszinóba és pénzt mernek kérni a piáért de ezzel nem is lenne gond de azzal már igen, hogy ezt Four Season áron teszik. Ja meg pókeren 5% unlimited rake-et szednek. Magyarul ha nyersz egy 2000 USD pot-ot akkor abból szépen levesznek 100 USD. Szóval undorítóak, megtehetik, nincsen konkurencia valószínűleg még jó pár évig nem is lesz. Rablás maszk nélkül. Innentől kezdve azt csinálnak, amit akarnak. Durva, hogy azért nem becsülik meg a vendéget, mert ahogy már mondtam mindenhol sorban állás van, így nem is érdekli őket, hogy mi van. Van még mit fejlődniük. Amikor Vegas-ban voltam, jó hogy nem infúzión kötötték rám a piát INGYEN csak játsszak... Akár a legkisebb téten is...

Ami botrányos az a közlekedés... KRESZ... Szerintem azt se tudják, hogy eszik-e vagy isszák. Mindenki megy ahogy akar lesz@rva mindent és mindenkit. Nem túlzok mindennap van motoros haláleset. Senki se figyel a másikra, itt motorral közlekedni azt jelenti, hogy meguntad az életedet... Még a mai napig nincsen jogsim de valószínűleg még egy jó ideig nem is lesz. Valahogy ez a taxizás számomra a közlekedés legjobb és legkönnyebb formája. tiszta New York az utcán intetd le a taxit. Van egy másik dolog is, amit REMIS-nek hívnak. Teljesen ugyanaz a funkciója, csak annyi a különbség, hogy ők fix áron dolgoznak és zónákra van osztva a város és az alapján fizetsz plusz el kell menni egy ilyen REMIS irodába, ahol megkérdezed, hogy van-e autó vagy mikor lesz szabad. Az összes taxi sárga a remis-nek nincsen megkülönböztetése teljesen civil autó, se lámpa se kiírás se semmi. Onnan tudod, hogy szabad-e a taxi és csápolhatsz érte, hogy ha a bal felső sarokban ég a LIBRE felirat. Este nem szívesen vesznek fel senkit. Egyszer $egg részegen egy nem igazán biztonságos környéken elkezdtem majdnem üvöltve káromkodni az utca közepén egy olyan taxi után aki szabad volt és nem állt meg. Persze mindezt spanyolul, hogy mindenki értse és nehogy véletlenül azt gondolják, hogy csak egy hülye külföldi valami beazonosíthatatlan nyelven. Igaz ezt másnap mesélték és mai napig csodálkozunk, hogy élve jutottunk haza. Vannak még véletlenek. Kínában ugyanez a rendszer csak ott volt olyan szerencsém, hogy egy 8 sávos út kereszteződésében állni (igen 32 sávon tele autókkal), ahol ezer és ezer autó ment el ebből több száz taxi és egyetlen üres nem volt. Ha volt is üres nem vesz fel, mert úgy van vele, hogy látszik, hogy nem kínai vagy és tuti nem beszélsz kínaiul ő meg csak kínaiul és nem fog bajlódni veled és különben is vigyen el az téged akinek az anyját Bélának hívják és rohadj meg sápadt bőrű.

 

Ami nagyon fura, hogy a tömegközlekedés nagyon jól szervezett, bárhova el tudsz jutni busszal és ha nagyon messze vagy bonyolultabb helyre mész akkor se kell kettőnél többször átszállnod. Mondjuk iszonyat drága... Egy jegy 60 Ft!!!! :) Hihetetlen senki se bliccel és működik a rendszer. Ilyen bérlet meg ilyenek nincsen van egy kártya amit ingyen kiválhatsz és azt töltheted fel. Például sokat utazok ilyen nagyobb távolságkora mint 800-1400 km és ezek a távolsági buszok hihetetlen jók. Ilyen félágyak meg van rajta személyzet és meleg vacsora, mint a repcsiken. És mindegyik este megy, szóval felszállsz bekajolsz, alszol egyet és ott is vagy. Vannak dolgok amikben nagyon ügyesek meg jól szervezettek de vannak olyan dolgok, amikben szerintem Albánia, USA hozzájuk képest. Másik ilyen példa ami ezt jól ábrázolja. Svájcban meg Amerikában 15 perc alatt nyitottam bankszámlát. Itt meg olyan se tud minden esetben aki argentin állampolgár. Mert mindenféle fisz-fasz papírt kell bemutatni, 3 hónapos vagy régebbi közüzemi számlákat meg amit csak el tudsz képzelni... Ahelyett, hogy örülnének, hogy valaki pénzt akar hozni... És még millió ilyen példa van.

 

Buenos Aires egy ország az országban és még jobban mint nálunk Budapest vs Magyarország. Ha kilépsz ebből a városból teljesen más világ vár ott. Mentalitásban, felfogásban mindenben. Nincs is olyan mértéktelen kriminalitás meg az emberek is nyugodtabbak. A szieszta az szent és sérthetetlen 13-18-ig kihal minden, mintha mindenkit elnyelt volna a Föld. Igaz ez az északi provinciákra jellemző a legjobban, mert ott már most télen nyári meleg van, nyáron meg 45-50 fok... Pffff brutál... Igaz délen meg brutál hidegek... Na jó a világ 7. legnagyobb országáról van szó, akkor mint az EU, szóval minden éghajlat és földrajzi adottság megtalálható, még extrémebb kivitelben mint Európában. Éltem másfél hónapig Neuquen provinciában egy nagy faluban, ahol 4 kaszinó volt és tízen x darab kupleráj. Igaz én napi 14 órában a kaszinóban voltam a maradék 10-ben meg aludtam, szóval elég kemény volt. Fogytam is 6kg, úgy néztem ki mint aki most jött az elvonóról, ja meg még az az 5 kg amitől előtte szabadultam meg... Tehát mint egy bélférges... Most rajta vagyok nagyon és tudatosan, hogy visszamenjek 80-82 kg és azt nem háj formájában. Elég komoly a cél és a motiváció. Decemberben egy Rio de Janeiro project van betervezve és mindenképpen jó formában szeretném bemutatni a Copacabana beach-nek Señor B. Pált. Igen, természetesen száz millió foton gizdáskodni koktélokkal és jobbnál jobb csajokkal! :DDD Ami ugye a legdurvább az egészben, hogy ez lesz a csapat: Roberto az 50es urugay-i csóka, a Bolond Kacsa és a Bien Gringo és Mr. Blog főszerkesztő a Magyar Betyár. Szép kis csapat lesz és mit ne mondjak valószínűleg lesz miről majd post-olni... :) Mondjuk még egy kicsit messze van, 5 hónap de ennyi idő kell arra, hogy nem csak jól de nagyon jól nézzek ki! :DD Augusztustól el is kezdek venni portugál órákat, hogy ilyen nagyon alap szinten tudjak makogni valamit. Igaz úgy hogy ha már tudsz spanyolul nem olyan nehéz, meg egyébként is pár év múlva oda szeretném áthelyezni a székhelyemet, jó ez az Argentína de a jövő és a jelen legjobban fejlődő országa az Brazília. Meg nem tudom miért de világ életemben szerelmes voltam abba az országba úgy hogy még sose voltam ott. Volt egy lehetőség, hogy Paso de los Libres-ben éljek, ami az argentin brazil határon van és ott legyek a cég kaszinójában technikus és felelős 150 gépért de nem lettek időben készen a papírjaim így más kapta meg a lehetőséget. Basszus már rég beszélnék portugálul... Nah mindegy, hiszek a sorsban és valószínűleg majd valami jobb fog történni... Csak győzzem kivárni. :) Mondjuk a BsAs kívüli élet iszonyatosan unalmas már mit nekem. Teljesen nagy városi figura vagyok éttermek, mozi, bárok, edzés, kosárlabda és ugye itteni vidéken vagy egyáltalán nincsen vagy egy felső-Mucsaröcsöge színvonalon mozog. Ja ja mondja ezt az egri falusi... :))) Eger kivétel! Még pláza is van öregem, ne szórakozz már, igaz amikor van valami  szervezett 'hepening' akkor több benne a cigány mint a Verőszalán... :))) 

Plázáról jut eszembe, itt nincsenek ezek a tetovált vonal szemöldökű, narancssárgára szolizott bőrű, all pink, hidrogén szőke pláza cicák. Valószínűleg egy ilyen műnőt 5 percen belül kapnának el ha kilép az utcára és nem részletezném, hogy mi történne vele. De a másik nem tagjait se képviselek az ultra kigyúrt vagyok, seggig érő homlokú, aranyláncon tartott, Nike susogós, értelmiségiek, akik egy szabad négyzet cm sincsen mert úgy ki vannak varrva. Itt a gengszterség nem itt kezdődik. Először is ott hogy hány embert öltél és abból hány volt rendőr. Itt nincsenek ezezk a selyem fiú pesti műgengszterek, akik ML Merci-vel vagy X5-el járnak. Első ránézésre meg se tudod mondani, ezek a dolgok, amiket felsoroltam nem azoktól lesz valaki kemény, hanem attól, hogy milyen vasad van és azon milyen gyakran húzod meg a ravaszt. Meg ugye aki virítani akar, hogy mennyi léje van az előbb utóbb elég komoly gondokkal fog szembenézni és nem a helyi APEH-el. A nőkre visszatérve ugye már mondtam, hogy nagyon szépek. Míg nálunk a skála az 1-10 van itt mondhatjuk, hogy szinte 4-5-ről indul a besorolás. Eleve kövér ember nagyon de nagyon kevés van. Már csak azért is, mert zöldség, gyümölcs és hús saját piacról van, nem kell sehonnan importálni meg agyon baszni mindenféle hormonnal. Szinte minden utca sarkon vagy zöldség-gyümölcs és hentes bolt. Eleve sokkal egészségesebben táplálkoznak, mint mi. Igaz minden Meki-ben kígyózó sorok vannak de ha jól megfigyeled rengeteg az olyan ember aki 4-8 éves gyerekkel áll sorban. Mindig a gyereket lehet a legjobban meghülyíteni és befolyásolni a szülő kárára! :) A nők még a nagyon jó nők is a hétköznapokban nem festik magukat meg nem öltöznek ki, mint nálunk, hogy ha csak leszalad a kisboltba akkor is sminkelni kell. Amint elmész szórakozóhelyekre ott már másabb a fáma, ott aztán adnak nagyon arra, hogy ruha, haj, kence rendben legyen és fullos legyen. Hozzáteszem, hogy ez nekem nagyon bejön ez a szokás. Ami már nem az hogy szórakozóhelyeken egyáltalán nem tudsz ismerkedni idegen csajokkal. Leszólítasz valakit úgy néznek rád mintha most jöttél volna a Marsról. És nagyon ridegek. Mindenki a barátaival, ismerőseivel megy bulizni, meg ugye ez a magas fokú bizalmatlanság az ismeretlen, idegen iránt is odabasz dologknak. Elég komoly kutatómunkát végeztem fórumokon és mindenhol ugyanazt olvastam vissza ami nekem is tapasztalatom. Mindenhol az derült ki, hogy a legjobban ismerkedni nyelvtanfolyamokon meg táncórákon lehet. Szóval augusztustól elindítom a portugál projectet és a salsa mission-t, legrosszabb esetben mi lesz? Megtanulok portugálul meg táncolni és nem kell KO-ra leinnom magamat, hogy bátorságot vegyek magamon, hogy rámozduljak a ritmusokra! :) Igen igen, erről a kettő dologról is fogok post-olni, hogy hogyan alakulnak. :) A tánci keddenként lesz heti egyszer a portugál még egyeztetés alatt van. Látjátok nagyon komolyan veszem ezt a decemberi Rio bevételét, enélkül a kettő nélkül eleve nem lehetne kihozni belőle a maximumot! :D Ott senki nem beszél semmilyen nyelven és egy ultra táncos népről van szó, tehát nincs mese!

A következő post-ban kaptok videoanyagot mindenkiről, akikről írtam és stroy-kat is cserébe a cikk alján 1000 lájkoljátok ha tetszett és legyen folytatás! Meg csak azért is, hogy hagy nőjön a hiúságom! :) Tervezett időpont hétfő addig min 20 lájkot szeretnék látni vagy elmegy a kedvem és többet nem írok! :DDD

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enelfindelmundo.blog.hu/api/trackback/id/tr553078947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása